Welcome to the Forum Archive!

Years of conversation fill a tonne of digital pages, and we've kept all of it accessible to browse or copy over. Whether you're looking for reveal articles for older champions, or the first time that Rammus rolled into an "OK" thread, or anything in between, you can find it here. When you're finished, check out Boards to join in the latest League of Legends discussions.

GO TO BOARDS


New winter map ! Fps drop ! Riot disable snowflakes

12
Comment below rating threshold, click here to show it.

Zoidberg96

Junior Member

12-15-2010

Hey,

since the wintermap returned, can you pls add the OPTION to disable snow ? It makes my PC drop half of his FPS, PLEASE FIX IT


Comment below rating threshold, click here to show it.

QaGameTester

Senior Member

12-15-2010

Yes i noticed that too, i run a good system and it dropped for about 9fps for me


Comment below rating threshold, click here to show it.

Aelthyn

Senior Member

12-15-2010

You can disable it yourself.

Go to your LoL folder > game > data > cfg , open game.cfg with notepad, search for

EnableSnowEffect=1 and change it to EnableSnowEffect=0


Comment below rating threshold, click here to show it.

SLAYER0O

Senior Member

12-15-2010

You can already turn that off from options while playing ingame, rofl.


Comment below rating threshold, click here to show it.

KermZ

Senior Member

12-16-2010

Aint working for some reason :/


Comment below rating threshold, click here to show it.

Barzdaz

Member

12-16-2010

Quote:
Shamanno1:
You can disable it yourself.

Go to your LoL folder > game > data > cfg , open game.cfg with notepad, search for

EnableSnowEffect=1 and change it to EnableSnowEffect=0


I had to reinstall my client a few weeks ago and yet, when I open my game.cfg file, I see EnableSnowEffect=0 and the snow is still on.

You open your config file, see this - what do?


Comment below rating threshold, click here to show it.

Crtx32

Recruiter

12-16-2010

Quote:
SLAYER0O:
You can already turn that off from options while playing ingame, rofl.


And how do you do that?


Comment below rating threshold, click here to show it.

Ji00gu

Senior Member

12-16-2010

graphik options iirc.
It's definitely possible, had to do it on my old comp as well.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Skmo

Senior Member

12-16-2010

Ye, the new map is optimized as ****. It reminds me of Wow's Dalaran.

Even on ACE I get picks of 100 fps and others of 30 u_u


Comment below rating threshold, click here to show it.

Thalius

Senior Member

12-17-2010

I agree with this thread I would be really thankful if there is an option to disable some of the festive stuff because I'm playing from my notebook and my frame rate isn't really high to begin with and now it's lik ~10 ;(


12