Witamy w archiwalnej wersji forum

Przez lata istnienia, Wasze cyfrowe pióra zapisały sterty stron na starej wersji forum. Nie chcemy by wszystko to, co pojawiło się na starym forum zarosło wirtualnym kurzem i przepadło w otchłani internetu. Dlatego też, oddajemy w Wasze ręce to archiwum. Znajdziecie tu wszystkie informacje dotyczące starszych bohaterów, eventów, oraz Waszej twórczości. Będziecie mogli z uśmiechem na twarzy przewertować prawie 3000 stron w wątku "Takie tam trolle od Riotu. Z angielskiego forum...". A kiedy już skończycie przeglądać te pożółkłe strony historii League of Legends, pamiętajcie by z powrotem dołączyć do rozmów i nowinek na nowej wersji forum.

PRZEJDŹ DO FORUM


Launcher has experienced an error - solucje

1
Comment below rating threshold, click here to show it.

Vendrevard

Player Support Coordinator

03-05-2011

Błąd ten jest dość częsty, znany od dawna, jednak nie ma na niego jednego skutecznego sposobu. Jednym pomaga to innym tamto, dlatego będę zbierał w tym temacie wszystkie znane sposoby poradzenia sobie z tym problemem.

1. Wykonaj następujące czynności krok po kroku:

1) Zresetuj ustawienia Internet Explorera do ustawień początkowych
Ścieżka: Narzędzia -> Opcje internetowe -> Zaawansowane -> Resetuj

2) Przeinstaluj Adobe Air

3) Przeinstaluj DirectX

4) Zainstaluj najnowsze sterowniki i uaktualnienia Windows

5) Sprawdź, czy żaden z firewalli lub innych zabezpieczeń antywirusowych nie blokuje League of Legends

Linki:
Adobe Air (http://www.adobe.com/products/air/)
DirectX (http://support.microsoft.com/kb/179113)

2. Przeinstaluj League of Legends oraz Adobe Air stosując się do porad pod TYM (http://kb.leagueoflegends.com/questions/12/Reinstalling+League+of+Legends) i TYM (http://kb.leagueoflegends.com/questions/8/The+launcher+has+experienced+an+error+please+restart+the+application) adresem. Skondensowana wersja po polsku:

Usuwanie League of Legends i Adobe Air

1) Odinstaluj League of Legends korzystając z panelu sterowania. Po odinstalowaniu usuń wszelkie foldery i pliki które pozostały.

2) Uruchom ponownie komputer.

3) Odinstaluj Adobe Air w podobny sposób.

4) Uruchom ponownie komputer.

Ponowne instalowanie League of Legends i Adobe Air

1) Zainstaluj ponownie Adobe Air, korzystając z najnowszej wersji lub aktualizując starą.

2) Jeżeli z jakichś powodów nie jesteś w stanie zainstalować ponownie któregoś z tych programów, spróbuj użyć TEGO (http://www.piriform.com/go/ccleaner.com) programu by wyczyścić rejestr.

3) Pobierz najnowszą wersję gry z TEGO (http://signup.leagueoflegends.com/en/signup/redownload) adresu.

4) Uruchom LeagueofLegends.exe

5) Zainstaluj League o Legends. WAŻNE: nie instaluj gry w program files lub innych standardowych folderach Windowsa takich jak moje dokumenty!

Upewnij się dodatkowo, czy masz zainstalowaną najnowszą wersję Microsoft .NET Framework (http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=9cfb2d51-5ff4-4491-b0e5-b386f32c0992&displaylang=en)

3. Inne porady:

http://www.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=4564

Jeżeli wiecie, że któraś z porad w tym linku jest skuteczna, to dajcie znać a przetłumaczę ją i zaktualizuje temat.

Mam nadzieję, że pomoże to chociaż części graczy. Zgłaszajcie tutaj też swoje wszelkie sugestie i pytania.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Winford

Junior Member

03-24-2011

@EDIT
Przez przypadek napisałem tutaj zamiast w nowym temacie.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Jimposibul

Junior Member

04-02-2011

Ja meczylem sie godzinami nad tym godzinami ,mialem blad ze w czasie sciaganie patcha wyskakiwal error .Aby zrobic zeby sie sciagalo ;
1.usuwamy adobe aira
2.usuwamy pliki aira z folderu air w grze
3.Instalujemy najnowsza wersje adobe air
teraz zaczna sie sciagac nam patche po sciagnieciu ich wyskocwzy error podczas wciskania play
4.Odninstalowujemy adobe air
5.restart kompa
6.instalujemy adobe air najnowsza wersje ,po zainstalowaniu kopiujemy folder Adobe Air to folderu air w grze
7.teraz wlaczy nam sie gra
Ten sposob pomogl mi i mam nadzieje ze pomorze i wam


Comment below rating threshold, click here to show it.

Saashaa

Junior Member

04-03-2011

Czasem problem wywołują custom skiny ( ja tak miałem w przypadku custom skina do Nidalee) . Dodanie tego niektórym może pewnie zaoszczędzić troche czasu ^ ^

----------
Also: Da sie tu jakoś ustawić avatara? Czy to opcja tylko dla administracji?


Comment below rating threshold, click here to show it.

Zabananowany

Junior Member

04-16-2011

Żaden z sposobów nie pomaga ;/
http://eu.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=170361


Comment below rating threshold, click here to show it.

cero18

Junior Member

04-18-2011

No to ja opracowałem swój własny sposób

1.Usuńcie całkowicie LoL'a.
2.Zaktualizujcie Internet Explorer do jak najlepszej wersji.
3.Zainstalować ponownie Lol'a

U mnie to zadziałało. Myślę, że wam tez pomoże.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Iseana

Member

04-18-2011

Mój sposób, Vendrevard podepnij w ostateczności. Mianowicie:
1. Usuwamy całkowicie grę LoL i wszystko z nią związane:
a) odinstalowujemy grę
b) - | | - Adobe Air
c) Start>Uruchom 'regedit' - wyszukujemy 'riot' oraz 'League of Legend' i usuwamy wszystko co napotkamy.
2. Pobieramy http://l3cdn.riotgames.com/Installer/EU_Installer/LeagueofLegends.exe gdziekolwiek.
3. Instalacja
4. Odpalamy grę, update robimy, nic nie ruszamy.
Powinno być ok ( jak u mnie ) .


Comment below rating threshold, click here to show it.

Shiyashisa

Junior Member

04-20-2011

Mój sposób to
1.usunąć lol'a z kompa
2.Zaktualizujcie Internet Explorer do jak najnowszej wersji
3.Zaktualizujcie Adobe
4.Ponowna instalacja lol'a
5.Ściąganie patchów i cieszenie się grą


Comment below rating threshold, click here to show it.

BigBotek

Junior Member

07-01-2011

Niestety nic mi nie pomogło.. Zmieniłem nawet system z Win XP na 7. Jak miałem XP to wyskakiwało to z certyfikatem a później, że nie może połączyć z serwerem, teraz wyskakuje błąd patcher'a :/ Zrobiłem juz kilka reinstalli LoL'a, Adobe Air'a, czyściłem rejestr, reinstallowałem directx, mam net framework 3.5.1.. Baaaaardzo proszę o pomoc, chcę wrócić do LoL'a po długiej przerwie a tu kłody pod nogi ;/


1