Welcome to the Forum Archive!

Years of conversation fill a tonne of digital pages, and we've kept all of it accessible to browse or copy over. Whether you're looking for reveal articles for older champions, or the first time that Rammus rolled into an "OK" thread, or anything in between, you can find it here. When you're finished, check out Boards to join in the latest League of Legends discussions.

GO TO BOARDS


Windows 8: Can't connect

1
Comment below rating threshold, click here to show it.

Northys

Junior Member

04-13-2013

Hello,
yesterday I have reinstalled my computer from Windows 7 to Windows 8 Enterprice. But it seems like enterprice won't allow me to play at work :-D

I'm using Avast! Free and it has no builded-in firewall. So it seems like only Windows Firewall is there - in my Win8.

I have disabled Windows Firewall and when i open LoL it always says:
Could not connect to the HTTP servers. Please check that your Internet connection is enabled and that your firewall is not blocking access.

Can u help me please?

EDIT: of course my internet connection work :-D


Comment below rating threshold, click here to show it.

woraz

Senior Member

04-13-2013

Greetings,
I know that you already tried disabling firewalls, antivirus programs, but you can still take a look on this (https://support.leagueoflegends.com/entries/20132793-Firewall-Configuration-for-League-of-Legends)article.
Also, check this (https://support.leagueoflegends.com/entries/234188-changing-to-public-dns-servers). - It had been a solution for many people.
Good Luck and Feedback!


Comment below rating threshold, click here to show it.

Northys

Junior Member

04-13-2013

Ok I have changed DNS to Google Public DNS, reset DNS cache, restarted PC.
Allowed all exe files which are written in this article (https://support.leagueoflegends.com/entries/20132793-Firewall-Configuration-for-League-of-Legends).
But is still doesn't work. And I suppose there is no bad setting in my router, because I played a day ago on my Windows 7 - you know.

EDIT: btw I still dont have installed game because I can't run patcher - you know. So I just allowed League of Legends\lol.launcher.exe and League of Legends\RADS\system\rads_user_kernel.exe

LOG:

Quote:
( USER)[13:12:34.677] RADS::UserKernel::Application::Run: Riot Application Distribution System (c) 2010 Riot Games (version 1.0.0.226)
( USER)[13:12:34.692] RADS::UserKernel::Application::Run: Running at 13:12:34 on 04/13/2013
( ERROR)[13:12:34.692] RADS::Common::SettingsFile::SettingsFile::Load: Systém nemůže nalézt uvedenou cestu.
( ERROR)[13:12:34.692] RADS::Common::SettingsFile::SettingsFile::Load: Failed to open settings file "C:/Users/Jiří/Saved Games/Riot Games/League of Legends/RADS/system/locale.cfg" for input.
( ERROR)[13:12:34.692] RADS::Common::SettingsFile::SettingsFile::Load: Systém nemůže nalézt uvedenou cestu.
( ERROR)[13:12:34.692] RADS::Common::SettingsFile::SettingsFile::Load: Failed to open settings file "C:/Users/Jiří/Saved Games/Riot Games/League of Legends/RADS/system/locale.cfg" for input.
( DEBUG)[13:12:34.692] RADS::Common::ErrorMessageMap::ErrorMessageMap: locale:
( ERROR)[13:12:34.692] RADS::Common::SettingsFile::SettingsFile::Load: Systém nemůže nalézt uvedenou cestu.
( ERROR)[13:12:34.692] RADS::Common::SettingsFile::SettingsFile::Load: Failed to open settings file "C:/Users/Jiří/Saved Games/Riot Games/League of Legends/RADS/system/system.cfg" for input.
( DEBUG)[13:12:34.692] RADS::UserKernel::Application::Run: Command line: "updateandrun lol_launcher LoLLauncher.exe"
( DEBUG)[13:12:34.786] RADS::UserKernel::Application::SelfUpdate: Executed from root folder with correct name, not an update.
( DEBUG)[13:12:34.786] RADS::Common::HTTPConnection::HTTPConnection: (http://)
( DEBUG)[13:12:34.786] RADS::Common::HTTPConnection::Connect: (http://)
( DEBUG)[13:12:34.786] RADS::Common::HTTPConnection::GetFile: ("/system/rads_user_kernel.exe.version", "C:/Users/Jiří/Saved Games/Riot Games/League of Legends/RADS/temp\TMP4614.tmp", RETRY, 0x00000000)
( ERROR)[13:12:37.204] RADS::Common::HTTPConnection::GetFile: perform request failed with code 6
( ERROR)[13:12:37.204] RADS::Common::HTTPConnection::GetFile: Retrying after failed attempt 1
( ERROR)[13:12:39.684] RADS::Common::HTTPConnection::GetFile: perform request failed with code 6
( ERROR)[13:12:39.684] RADS::Common::HTTPConnection::GetFile: Retrying after failed attempt 2
( ERROR)[13:12:42.149] RADS::Common::HTTPConnection::GetFile: perform request failed with code 6
( ERROR)[13:12:42.149] RADS::Common::HTTPConnection::GetFile: Failed on /system/rads_user_kernel.exe.version
( ERROR)[13:12:42.149] RADS::UserKernel::Application::SelfUpdate: Failed to download version information.
( DEBUG)[13:12:42.149] RADS::Common::HTTPConnection::Disconnect: ()
( ERROR)[13:12:42.149] RADS::UserKernel::Application::Run: SelfUpdate failed.
( DEBUG)[13:12:42.149] RADS::User::ManagedFileHelper::Release:
( DEBUG)[13:12:42.149] RADS::UserKernel::Application::Run: Returning 0xc1e90004
( USER)[13:12:42.149] WinMain: Could not connect to the HTTP server. Please check that your Internet connection is enabled and that your firewall is not blocking access.


Comment below rating threshold, click here to show it.

Northys

Junior Member

04-13-2013

I gonna return back to Windows 7, Windows 8 is competently useless and I'll tell you if it works in about 2 hours. Thanks for help anyway.

EDIT: it works on windows 7... so Windows 8 again confirmed they are useless

you can lock this topic


Comment below rating threshold, click here to show it.

black canaan

Junior Member

09-07-2013

win 8 is not useless unles you only play lol. i do not love win 8 but at least its better than appel and mac. win 8 gifs new tech for futher games that tech we are stil not using because those games has not yet come. (for gif me if i used the wrong word (TECH) my english is not that good yet)


Comment below rating threshold, click here to show it.

black canaan

Junior Member

09-07-2013

hi with my new win 8 i cant play lol i did notes it late because other games took my intres for the last 4 monds


Comment below rating threshold, click here to show it.

TomStriker55

Recruiter

10-25-2013

Startet euren lol Launscher als administrator und es geht


Comment below rating threshold, click here to show it.

spectra1221

Junior Member

03-13-2014

Quote:
Northys:
I gonna return back to Windows 7, Windows 8 is competently useless and I'll tell you if it works in about 2 hours. Thanks for help anyway.

EDIT: it works on windows 7... so Windows 8 again confirmed they are useless

you can lock this topic


i had the same problem but it works if you run the game from the main directory you can do this by going on Computer -> Hard Drive -> Riot Games -> League of legends -> open up lol.launcher.admin 


Comment below rating threshold, click here to show it.

CaptainAwesomeYo

Recruiter

05-03-2014

Quote:
TomStriker55:
Startet euren lol Launscher als administrator und es geht



This worked for me !


1